2015. február 17., kedd

Szezámmagos csirke




Hozzávalók:
a tésztához:
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 mokkáskanál étk. keményítő
  • 2 evőkanál olaj
  • 5-6 ek. víz
  • 1 mokkáskanál só
az édes csípős mázhoz:
  • 4 ek. ecet
  • 3 ek. cukor
  • 2 ek. olaj
  • 3 ek. méz
  • 1 teáskanál csípős piros arany
  • 4 ek. szezámmag
  • csilipor ízlés szerint
Elkészítés:
A bunda hozzávalóit keverjük össze, egy sűrűbb palacsinta tésztát kell kapnunk, ha nem elég a víz mennyiség, adhatunk még hozzá. Egy lábosban keverjük össze a máz hozzávalóit, és forraljuk össze pár másodperc alatt. A húst vágjuk kockára vagy csíkokra, mártsuk a palacsinta tésztába, és forró olajban süssük aranybarnára. A husik a sütőpor miatt megdagadnak, ezért tegyük egy kicsit távolabb őket egymástól, mert összenőnek.

Nincsenek megjegyzések: