Hozzávalók:
a tésztához:
- 30 dkg csirkemell filé
- 15 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 1 mokkáskanál étk. keményítő
- 2 evőkanál olaj
- 5-6 ek. víz
- 1 mokkáskanál só
az édes csípős mázhoz:
- 4 ek. ecet
- 3 ek. cukor
- 2 ek. olaj
- 3 ek. méz
- 1 teáskanál csípős piros arany
- 4 ek. szezámmag
- csilipor ízlés szerint
A bunda hozzávalóit keverjük össze, egy sűrűbb palacsinta tésztát kell kapnunk, ha nem elég a víz mennyiség, adhatunk még hozzá. Egy lábosban keverjük össze a máz hozzávalóit, és forraljuk össze pár másodperc alatt. A húst vágjuk kockára vagy csíkokra, mártsuk a palacsinta tésztába, és forró olajban süssük aranybarnára. A husik a sütőpor miatt megdagadnak, ezért tegyük egy kicsit távolabb őket egymástól, mert összenőnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése