(sütés nélkül)
Ezzel a sütivel készültem Valentin napra...
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 22 dkg kókuszos müzli szelet
- 42 g színtelen zselatin
- 50 dkg meggy
- 1 citrom
- 2 dl meggylé
- 18 dkg cukor
- 1 fahéjrúd
- 3 dl tejszín
- 20 dkg tehéntúró
- 1 doboz(250ml) kókusztej (tejbe áztatott kókuszreszelékből is készülhet)
- 2 cs. vaníliás cukor
- kókuszcsipsz, meggy
A citrom feléről csigavonalban, vékonyan levágott héjat a meggyel és meggylével, 10 dkg cukorral, és a fahéjrúddal lábosba teszünk, és forrástól számított 1 percig főzzük. Egy tálba öntjük, és a citromhéjat és fahéjrudat eltávolítjuk. Az előre beáztatott zselatin felét a kompótba vegyítjük. Hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és hűtőbe tesszük. A túrót a kókusztejjel kikeverjük. A citrom másik feléről a héjat lereszeljük.A citromot kifacsarjuk. A citrom héját és levét a vaníliás cukorral és a maradék cukorral a kókuszos krémbe vegyítjük. Keveset a maradék zselatinhoz adunk, majd óvatosan az egészet a krémbe dolgozzuk. Hűtőszekrénybe tesszük. A hideg tejszínhabot a dermedő krémbe forgatjuk. A krém felét a tortaalapra simítjuk. Elosztjuk rajta a meggykompót 2/3 részét és rásimítjuk a maradék krémet. Ráhalmozzuk a maradék meggykompótot, majd a tortát dermedésig kb. 5 órára hűtőbe tesszük. Kókuszcsipsszel,vagy csoki reszelékkel és meggyszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése