2015. február 16., hétfő

Kókuszkrémes-meggyes morzsatorta:


(sütés nélkül)
Ezzel a sütivel készültem Valentin napra...
 Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 22 dkg kókuszos müzli szelet
  • 42 g színtelen zselatin
  • 50 dkg meggy
  • 1 citrom
  • 2 dl meggylé
  • 18 dkg cukor
  • 1 fahéjrúd
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg tehéntúró
  • 1 doboz(250ml) kókusztej (tejbe áztatott kókuszreszelékből is készülhet)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • kókuszcsipsz, meggy
Elkészítés:
A finomra szétmorzsolt müzliszeletet(aprító géppel törjük össze) a megolvasztott vajjal összekeverjük. Egy 26 cm átmérőjű torta formába nyomkodjuk, én most egy szivecskébe tettem, de a kerek is tökéletesen megfelel.,majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
 A citrom feléről csigavonalban, vékonyan levágott héjat a meggyel és meggylével, 10 dkg cukorral, és a fahéjrúddal lábosba teszünk, és forrástól számított 1 percig főzzük. Egy tálba öntjük, és a citromhéjat és fahéjrudat eltávolítjuk. Az előre beáztatott zselatin felét a kompótba vegyítjük. Hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és hűtőbe tesszük. A túrót a kókusztejjel kikeverjük. A citrom másik feléről a héjat lereszeljük.A citromot kifacsarjuk. A citrom héját és levét a vaníliás cukorral és a maradék cukorral a kókuszos krémbe vegyítjük. Keveset a maradék zselatinhoz adunk, majd óvatosan az egészet a krémbe dolgozzuk. Hűtőszekrénybe tesszük. A hideg tejszínhabot a dermedő krémbe forgatjuk. A krém felét a tortaalapra simítjuk. Elosztjuk rajta a meggykompót 2/3 részét és rásimítjuk a maradék krémet. Ráhalmozzuk a maradék meggykompótot, majd a tortát dermedésig kb. 5 órára hűtőbe tesszük. Kókuszcsipsszel,vagy csoki reszelékkel és meggyszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: