Mindenkinek megvan a kedvenc édessége, nekem a raffaello a gyengém. Ez a legfinomabb házilag elkészíthető golyó, amit házilag el lehet készíteni. Hihetetlen sokat meg tudok enni belőle, akárcsak az eredetiből.
Elkészítés:
A vizet a porcukorral felforraljuk. A tűzről lehúzva még forrón elkeverjük benne először a kockára vágott vajat, majd ha felolvadt, a fehér csokit is beletesszük. Folyamatosan keverve a kókuszreszeléket, végül a tejport is.Ezután hűtőbe tesszük letakarva, 2-3 órára.
Közben a héjas manduláról szedjük le a héját; forraljunk fel vizet, dobjuk bele a mandulát, pár percig forraljuk, majd távolítsuk el a héjat.
A masszából formáljunk falatnyi golyókat, közepébe tegyünk egy mandulát, és forgassuk bele a kókuszreszelékbe...hmmm....nagyon,nagyon.....hmmm :-)
Hozzávalók:
- 1,5 dl víz
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg fehér csoki :)
- 15-20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg vaj
- 20 dkg tejpor
- 1 zacskó mandula
Elkészítés:
A vizet a porcukorral felforraljuk. A tűzről lehúzva még forrón elkeverjük benne először a kockára vágott vajat, majd ha felolvadt, a fehér csokit is beletesszük. Folyamatosan keverve a kókuszreszeléket, végül a tejport is.Ezután hűtőbe tesszük letakarva, 2-3 órára.
Közben a héjas manduláról szedjük le a héját; forraljunk fel vizet, dobjuk bele a mandulát, pár percig forraljuk, majd távolítsuk el a héjat.
A masszából formáljunk falatnyi golyókat, közepébe tegyünk egy mandulát, és forgassuk bele a kókuszreszelékbe...hmmm....nagyon,nagyon.....hmmm :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése