2015. június 9., kedd

Brassói aprópecsenye:

Hozzávalók:
  • Csirkemell vagy sertés, pulykamell
  • só, bors
  • majoránna
  • fokhagyma
  • burgonya
  • zöldborsó
  • pirospaprika
Elkészítés:
Én a brassóit egy kicsit másképp készítem mint ahogy szokás. Egyszer Hortobágyon ettem így elkészítve, azóta így csinálom, és a család is így szereti.
A csirkemellet vagy bármelyik husinkat vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk. Zsiradékon süssük fehéredésig a húst, és borsozzuk még egy kicsit. Adjunk hozzá zöldborsót, engedjük fel vízzel, hogy majdnem ellepje. Sózzuk meg. Fedő alatt főzzük puhára, majd vegyük le a fedőt és hagyjuk hogy elfője a levét. Ha elfőtt, adjunk hozzá zúzott fokhagymát és szórjuk meg pirospaprikával. Engedjük fel annyi vízzel, amennyi szaftot szeretnénk, szórjuk meg liszttel, ezzel besűrítjük, és kész. Sültkrumplival tálaljuk. Én most az újkrumplit egy kicsit megfőztem, és nagyon kevés zsiradékon megpirítottam. Összekeverve a brassóival az igazi :)
Nyammm ... Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések: