A blogomon van már zabkorpás palacsinta, ami nagyon finom és diétás. Ez most zabpehelylisztből készült, és nagyon-nagyon finom. Nem szakad olyan könnyen mint a korpás. Ugyanolyan tökéletes mint a hagyományos, fehér lisztes palacsinta. Lehet vékonyan vagy vastagabban sütni, átsül nem szakad ... tökéletes :)
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 2 dl szódavíz
- 1 csipet só
- 0,5 dl olaj
- kb. 20 dkg zabpehelyliszt
A felsorolás szerinti sorrendben keverjük össze a hozzávalókat, hagyjuk pihenni 10 percig hogy be tudjon sűrűsödni. Forró, vékonyan kiolajozott serpenyőben süssük ki. Ha tudjuk, akkor inkább dobáljuk a palacsintát forgatásnál, így még kisebb az esélye annak hogy szét szakad. Ebből a menyiségből nekem 10 darab palacsintám lett. Az első általában nem sikerül (a hagyományosnál sem), így csak 9 tökéletes lett és egy nyomi.
Sütés tipp:
Én minden palacsinta sütés előtt, fogok egy papírtörlőt, belemártom a sarkát épphogy az olajba, és szét kenem a serpenyőben. Így szép vékonyan ki tudom olajozni a serpenyőt, és nem ragad le a palacsinta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése