2015. szeptember 1., kedd

Gombás-szalonnás omlett:

Szombaton reggel, ez volt a reggelink, mondhatni brutál :)
Olyan kalória bomba volt egész napra, hogy már mást nem is ettem. De...nagyon finom.
Hozzávalók:
  • 1 üveg szeletelt gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 cs. újhagyma vagy snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 tojás
  • 1 dl tej
  • 3 dkg liszt
  • 6 szelet bacon
  • só, bors
Elkészítés:
A gombát csepegtessük le. A vöröshagymát és az újhagymát aprítsuk fel. A tojásokat keverjük el a tejjel, 1 dl vízzel és a liszttel. Sóval, borssal ízesítsük. A bacon süssük ropogósra(ki ahogy szereti), majd egy tányérra kivesszük és letakarjuk hogy ne hűljön ki. A zsiradékjában megpirítjuk a hagymát és a lecsepegtetett gombát. Hozzáadjuk a petrezselyem felét, sózzuk, borsozzuk. Serpenyő méretétől is függ hogy hány darabunk lesz. Ha 20 cm-es akkor 4 omlettünk lesz. Én 28cm-t használtam, így 2 személyes lett. Bár pocak függő, de ez nagyon laktató volt.
Hevítsünk fel vajat(egyszerre sütöttem a két omlettet, két külön serpenyőbe hogy együtt tudjunk reggelizni, mivel hogy kell néhány perc amire át fog sülni), felezzük meg a gombát, osszuk el a serpenyőben, öntsük fel mindkettőt a tojásos masszával és közepes hőfokon letakarva süssük meg. Ha nem akar átsülni, óvatosan fordítsuk meg egy fél percre. Csúsztassuk tányérra, osszuk el a bacont a tetején és szórjuk meg petrussal vagy snidlinggel.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: