Emlékeztek még Gombóc Artúrra? ..."fehér csokoládé, fekete csokoládé, gömbölyű csokoládé...."
Az egyik kedvenc mesefigurám volt. Imádta a csokoládét, akárcsak én. Szerintem ez is nagyon bejönne neki. Hideg, krémes, édes ... fantaszikus :)
Elkészítés:Az egyik kedvenc mesefigurám volt. Imádta a csokoládét, akárcsak én. Szerintem ez is nagyon bejönne neki. Hideg, krémes, édes ... fantaszikus :)
Hozzávalók:
- 1 db zselatinlap
- 10 dkg étcsokoládé (a 70%-os az igazi)
- 10 dkg fehér csokoládé
- 3 dl habtejszín
- 2 db tojás
- 1 tk. porcukor
- készen kapható vagy por (dr.Oetker) csokiszósz
Áztassuk nagyon hideg vízbe a zselatinlapot 10 percre. Kockázzuk fel az étcsokit (én most csaltam, jó minőségű tejcsokiból csináltam, nem nagyon szeretem az étcsokit), és olvasszuk meg vízgőz fölött. Húzzuk félre és adjunk hozzá 5 evőkanál tejszínt. Keverjük ki a tojássárgákat a porcukorral és adjuk hozzá a csokihoz.
Olvasszuk fel a fehér csokit is, keverjük el ezt is 5 evőkanál tejszínnel és a kifacsart zselatinlappal.
Verjük kemény habbá a maradék habtejszínt és osszuk ketté a két csokikrém között. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és ezt is osszuk ketté. Óvatosan keverjük el a krémeket.
Tegyünk az ét vagy tejcsoki krémből a pohár aljára és tegyük hűtőbe 10 percre. Majd tegyünk így a fehér csokival is. Egy pár órára a hűtőben hagytam pihenni, közben elkészítettem a csokiszósz porból, majd ezt is rákentem, megszórtam szeletelt mandulával és jól megettem :)
Ha 2 dl poharat használunk 6 mousse-k lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése