2015. szeptember 30., szerda

Marha stroganoff:

Tudomásom szerint a stroganoff ételekben szerepel: hús, tejszín gomba, csemege uborka, vagy legalább is ez alap lenne. Ez a recept egy kicsit más lesz. Ez egy amerikai változat, ami nekem nagyon "bejött". Egy kicsit módosítanom kellett a hozzávalókon, mert van, ami nálunk nem kapható, mint pl: sűrített arany gombaleves. Ha valaki ragaszkodna ehhez a gombaleveshez a rantotthuswokban.bmintbalazs.com -on megtaláljátok. Én egy kicsit le egyszerűsítettem...
A marhahús omlós, és elképesztően finom.
Hozzávalók:
  • kb.1 kg kockára vágott marhahús
  •  1 zacskó erdei gombakrém leves
  • 1 csésze vöröshagyma
  • 1 ek. Worcestershire szósz
  • 2-3 dl marhahúsleves lé
  • 1/4 kg szeletelt vagy negyedekre vágott gomba
  • só, bors
  • 1/2 pohár tejföl
  • 1/2 doboz krémsajt
  • 1/2 dl fehérbor(elhagyható)
Elkészítés:
Dinszteljük meg a vöröshagymát, dobjuk rá a gombát és pirítsuk meg egy kicsit. Adjuk hozzá a marhát, ezt is pirítsuk egy kicsit. Itt adhatunk hozzá egy kis fehérbort, hagyjuk az alkoholt elpárologni, kevergessük pár percig.Majd a krémleves port keverjük el 2 dl hideg vízzel, és öntsük a húsra. Öntsük hozzá a húsleveslét is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Végül adjuk hozzá a W. szószt is. Ha szükséges, adhatunk hozzá még levest. Alacsony hőfokon főzzük kb. 3 órán keresztül (amíg meg nem puhul). Ha már megpuhult a hús, a krémsajtot keverjük ki a tejföllel, és főzzük a ragunkba gyakori kevergetés mellett, még fél óráig.
Ha nem lett elég sűrű liszttel vagy keményítővel sűrítsük be.
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Nálam otthon nagy sikere volt :)
Jó étvágyat!


Ez tényleg "marha jó"... :)

Nincsenek megjegyzések: