Megtaláltam a tökéletes müzli szelet receptet. Tele van magokkal és aszalt gyümölcsökkel. Glutén érzékenyek is fogyaszthatják, de akkor gluténmentes zabpelyhet használjunk.
Hozzávalók:
száraz:
- 120 g zabpehely
- 1 csésze mazsola
- 1 csésze pirított szeletelt mandula vagy mogyoró
- 2 csésze tökmag, dió és szezámmag keveréke
- 1 csésze mazsola
- aszalt gyümölcsök
- 1 ek. kókuszreszelék
- 1 csipet só
- 1/2 tk. fahéj
nedves:
- 2/3 csésze méz vagy barna rizs szirup
- 2 ek. kókuszolaj (nem helyettesíthető)
- 1 evőkanál kókuszvaj
Elkészítés:
Nagyon egyszerű... :)
Egy nagy tálban keverjük össze magokat, a zabpelyhet és az aszalt gyümölcsöket. Én a mazsola mellet még 1/2 zacskó vörös áfonyát és 1/2 doboz kandírozott narancshéjat tettem bele. Adjuk hozzá a kókuszt, a szezámmagot, a sót és a fahéjat.
A mézet dolgozzuk össze az olvasztott kókuszolajjal és vajjal (habár én most kókuszzsírt használtam 2-3 ek).
Öntsük rá a magkeverékre, és alaposan forgassuk össze. Ha szükséges adjunk még hozzá kókuszolajat vagy mézet.
Le egyszerűsítve, a száraz hozzávalókat össze keverjük a nedvessel... :)
Le egyszerűsítve, a száraz hozzávalókat össze keverjük a nedvessel... :)
Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát és nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Bármilyen magot vagy gyümölcsöt használhatunk, csokit is tehetünk bele, vagy az alját is bele márthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése