2015. október 19., hétfő

Rénszarvas keksz:

Október közepe van, és nyakunkon a karácsony. Nem tehetek róla, de nagyon szeretem a szeretet ünnepét. Hívő családban élek, tudom hogy első sorban nem az ünnepi készülődésről kellene szólnia....de hát annyira szeretek sütni, főzni meg ajándékozni vagy ajándékot készíteni. Ilyenkor már teljesen be vagyok zsongva.
A pinteresten találtam ezeket a jó fej rénszarvasokat. A kollégáimnak vittem a munkahelyemre és nagy sikere volt. Szerintem apró ajándékként is remekül helyt áll.
Hozzávalók:
  • 3/4 csésze mogyoróvaj
  • 1 és 1/4 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze tejszín
  • 3 ek. tej
  • 1 ek. vanília
  • 1 tojás
  • 1 és 3/4 csésze liszt
  • 3/4 tk szódabikarbóna
  • 3/4 tk só
  • csokis mini perec
  • m&ms


Elkészítés:
Keverjük össze a barna cukrot a mogyoróvajjal a tejszínnel, a tejjel és a vaníliával. A tojást verjük fel és adjuk hozzá. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sz. bikarbónát és a sót. Vegyítsük össze a két keveréket. Formázzunk golyókat, egy kissé lapítsuk szét, az arcánál két oldalon nyomjuk meg. Tegyük sütőpapírra és toljuk sütőbe 190 fokon süssük 8-10 percig. Vegyük ki és azonnal nyomjuk bele a perecet és az m&ms-t vagy a smarties-t. Hagyjuk rácson kihűlni.
Most először csináltam meg a receptet, nem mertem az előírtnál több lisztet hozzá adni, de  ahhoz hogy golyókat tudjunk formálni, legközelebb annyi lisztet adok majd hozzá, amennyit felvesz. Az eredeti recepttel egy laza tésztát kaptam, amit két kanál segítségével, és vizes kézzel tudtam formázni. De viszont nagyon finom, omlós keksz lett a végeredmény.



Nincsenek megjegyzések: