2015. október 20., kedd

Almás protein szelet:

Ebből a receptből kis mennyiség lesz, kb. 6 szelet.

Hozzávalók:
  • 2 csésze (kb. 2 dl)zabpehelyliszt
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1 marék zabpehely
  • 30 g vanília ízű protein (fehérje)por(Aktivlab)
  • 1/4 csésze gyümölcs cukor vagy xilit
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék(elhagyható)
  • 1/4 csésze kókuszzsír
  • 1/4 csésze méz
  • 1/2 csésze almaszósz
  • 1 ek. mandula vagy rizstej 
 
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a fehérjét, a cukrot és, a fűszereket. Olvasszuk fel a kókuszzsírt, majd húzzuk félre. Keverjük hozzá a mézet és a tejet. Vegyítsük össze a száraz hozzávalókkal. Öntsük hozzá az almaszószt. Ha szükséges adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Sűrűbb tésztát kell kapnunk, de ne túl keményet. Sütőpapírral béleljünk ki egy 10×20 cm-es formát, oszlassuk el benne és tegyük hűtőbe 2-3 órára. Majd szeleteljük fel.

Nincsenek megjegyzések: