2015. november 30., hétfő

Ferrero keksz:

Amikor először beleharaptam, ezt mondtam -hmmm...ez fantasztikus...hmmm- annnnnnyira finom.
Hozzávalók:
  • 14 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek. tej
  • 1 kiskanál vanília-kivonat
  • 10 dkg sótlan mogyoró
  • mogyorókrém (nutella)

Elkészítés:
A lisztet és a kakaóport keverjük össze. A tojást válasszuk ketté, a sárgáját keverjük ki a cukorral, a tejjel és a vaníliával. Adjuk a liszthez. A szoba hőmérsékletű margarint csipkedjük hozzá és alaposan gyúrjuk össze, tegyük fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe.
Gyúrjunk diónyi gombócokat belőle, mártsuk tojásfehérjébe, majd a durvára darált mogyoróba. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a közepébe nyomjunk egy mélyedést, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 15-18 percig. Puha lesz a keksz, de ahogy hűl, úgy fog kiszáradni. Amint kivettük, még melegen nyomjuk be a mélyedést még egyszer. Várjuk meg hogy kihűljön és töltsük meg mogyorókrémmel.


Nincsenek megjegyzések: