2015. november 28., szombat

Glutén és szénhidrátmentes gyümölcskenyér:

Annyira jó amikor bűntetlenül ehetjük az édességet. Amikor nem kell számolgatni hogy mennyi kalóriát viszünk be. Ez most egy ilyen recept. Elkészíthető csak rizsliszttel is, nem muszáj kétféle lisztet használni.
A No carb rost sütőmix-ről már írtam korábban is, és csak dicsérni tudom. Az árát sajna elég keményen megkérik, de 0% glutént, 0% szénhidrátot tartalmaz.
A receptet a jól bevált banános vekni és az eredeti gyümölcskenyér ihlette, ebből a két receptből kreáltam ezt a fantasztikusan finom karácsonyi finomságot. Nagy sikere volt otthon és a munkahelyemen is. Volt aki előre jelezte, hogy ilyet kér a szülinapjára :)  .Tényleg jól nagyon sikerült, csak ajánlani tudom.
Ez a mennyiség próbaverzió volt, ami 3/4-ig tölti ki az őzgerincet. Karácsonyra duplázni fogom.
Hozzávalók:
  • 1/2 csésze(2dl) rizsliszt (csak rizsliszttel is elkészíthető,akkor 1 csésze rizsliszt)
  • 1/2 csésze gluténmentes liszt
  • 3 ek. gyümölcscukor
  • pár csepp folyékony édesítőszer
  • 1 nagy érett banán
  • 1,5 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 csésze puha margarin
  • 2 nagy tojás
  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs(Tropi mix)
  • rumaroma
  • 1 ek. kakaópor
  • 10 dkg Tibi csokoládé (állítólag gluténmentes)

Elkészítés:
A banánt a tojással és az édesítővel együtt tegyük aprítóba vagy turmixgépbe és pürésítsük. A puha margarint a cukorral verjük habosra. A liszteket keverjük össze a sóval és a sütőporral. Keverjük össze őket egy robotgép segítségével, tegyünk bele pár csepp rumaromát és mehet bele a rumaromába áztatott gyümölcs. A masszát felezzük, keverjük az egyikbe a kakaóport.
Alaposan vajazzuk ki az őzgerincet, és váltakozva kanalazzuk bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 35-40 percig. Ha kész, borítsuk rácsra, hagyjuk hűlni, majd kenjük meg olvasztott csokoládéval és díszítsük.


Nincsenek megjegyzések: