2015. november 28., szombat

Oreos-diós habcsók:

Hozzávalók:12 darabhoz
  • 2 szobahőmérsékletű tojásfehérje
  • 15 dkg átszitált porcukor
  • 1 kis marék darált dió
  • 2 ek. össze őrölt oreo keksz (kb.4db)

Elkészítés:
Elektromos habverővel kezdjük el felverni a fehérjét. Mikor kezd habosodni, evőkanalanként adjuk hozzá a porcukrot. Minden kanál után 1,5 percig verjük a habot, hogy egy nagyon kemény, fényes masszát kapjunk. (Fontos betartani a cukor adagolás után a 1,5 percet, különben nem lesz kemény a massza és a sütőben szét fog folyni. Az első adagnál én is félvállra vettem, -minek az, jó lesz így is- hát nem...a kukába landolt.)
Ha az összes cukrot hozzáadtuk, fakanállal óvatosan keverjük hozzá a dió és az oreo felét. Egy nyomózsák segítségével nyomjunk csúcsos kupacokat és szórjuk meg a maradék dióval és oreoval.
Melegítsük a sütőt 150 fokra, de amint betoltuk a habcsókokat, azonnal vegyük vissza a hőfokot 120 fokra, majd 10 perc után 90 fokon szárítsuk tovább. Az eredeti recept szerint 15 percig kell szárítani, de a belseje ennyi idő után nem száradt ki, így 1 órán keresztül szárítottam, majd a sütőt lekapcsolva bent hagytam reggelig.
Megmondom őszintén, nem vagyok egy habcsók rajongó, de olyan csoda szépek.


Nincsenek megjegyzések: