2015. november 17., kedd

Konyakmeggyes bonbon:

Ez egy fantasztikusan finom bonbon. Az elkészítése kicsit macerás, idő igényes, de megéri kipróbálni, a végeredmény mindent elárul. Én is most először készítettem el, és igen, nagyon fontos hogy minőségi alapanyagokkal dolgozzunk. Egy egyszerűbb csokoládéval próbálkoztam, de nagyon nehéz volt kezelni a csokit. Gondolom a minimális kakaótartalom miatt. De így is nagyon finom lett a végeredmény...kívül ropogós csoki, belül folyékony töltelék...hmmm... :)
Hozzávalók:
  • 20-25 dkg étcsokoládé (min.60%-os)
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 0,25-0,5 dl tejszín
  • 2-3 ek. apróra vágott, konyakban vagy konyak aromában áztatott meggy
  • vékony ecset
Elkészítés:
A meggyet aprítsuk fel, áztassuk konyakba.
A csokoládét, vízgőz felett olvasszuk fel pér csepp olajjal. Ezután egy ecsettel vékonyan kenjük ki a formánkat az olvasztott csokival, és tegyük fagyasztóba pér percre. Amikor megdermedt ismételjük meg még egyszer.
A fehér csokit a tejszínnel olvasszuk fel, vigyázzunk hogy ne legyen túl folyós. Keverjük hozzá a lecsepegtetett meggyet, és kanalazzuk a formába. Tegyük fagyasztóba pár percre, amíg meg dermed.
Ha közben össze állt a felolvasztott étcsoki, melegítsük fel, és fedjük be a tölteléket. Egy spatula segítségével húzzuk le a felesleget. Tegyük normál hűtőbe(ne fagyasztóba),  hagyjuk hogy megszilárduljon, és fordítsuk ki a formából.
Most először csináltam töltött bonbont, van még mit gyakorolni. De jó tanácsként...fontos a jó minőségű csokoládé, és szükséges az ecset használata, mert itt-ott nem tudjuk másként tökéletesen lefedni az összes kis hézagot.
ilyen lesz ecset nélkül


forrás: Gizi-receptjei

Nincsenek megjegyzések: