Hozzávalók:
a tésztához:
- 50 dkg háztartási keksz
- 5 ek. kakaópor
- 3 ek. baracklekvár
- 1 ek. rum
- 5 dkg vaj
- 5 ek. porcukor
- 2-3 dl tej
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek. liszt
- 1 tk. vanília-kivonat
- 5 ek. porcukor
- 5 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 1 kávéskanál olaj
Elkészítés:
Először a krémmel kezdjünk. A lisztet keverjük simára a tejjel, adjuk hozzá a kókusz felét és folytonos keverés mellett, főzzük sűrűre. Ha kihűlt, ízesítsük vaníliával és a cukorral, majd keverjük hozzá a vajat és a maradék kókuszt.
A tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejjel hogy jól formázható legyen. Osszuk négy részre és porcukorral megszórt deszkán nyújtsuk ki egyesével. Az első lapot tegyük sütőpapírra, kenjük meg a krém egyharmadával, tegyük rá a következő lapot, a krémet és így rétegezzük. Végül olvasszuk meg a csokit az olajjal együtt vízgőz felett és kenjük a sütemény tetejére. Tegyük hűtőbe 4-5 órára pihenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése