2015. december 23., szerda

Linzer:

Ez egy nagyon bevált recept, még nagyon régen, évekkel ezelőtt kaptam az egyik kolléganőmtől. Azóta minden karácsonyra így sütöm a linzereket. Finom, puha, és nagyon omlós. Kell ennél több? Ja, igen a finom házi lekvár =D

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20-25 dkg hideg vaj vagy margarin
  • 1 tojás+1 a kenéshez
  • lekvár

Elkészítés:
Nagyon egyszerű. A hozzávalókat (a lekvárt kivéve) összekeverjük,alaposan összegyúrjuk. Egy órán át letakarva, hűtőben pihentetjük.Utána kinyújtjuk kb.fél centire, és kiszaggatjuk.Díszíthetjük dióval, de akkor kenjük meg tojással, szórjunk rá a diót.
Tegyük előmelegített sütőbe, és180 fokon süssük kb. 8-10 percig. Hagyjuk hűlni. Ha porcukorral díszítünk, akkor a ragasztás előtt szórjuk meg átszitált porcukorral a tetejét. Ragasszuk össze őket lekvárral, kissé nyomjuk össze hogy a lekvár középen kicsit kinyomódjon. 



Nincsenek megjegyzések: