Hihetetlenül omlósak ezek a cuki linzerkék. A sütés napján kicsit szárazabb, de következő napra vissza puhul, és egy nagyon finom, omlós kekszünk lesz. Egy a fontos, hogy legyen egy nagyobb és egy kisebb kiszúrónk. Nem fontos virág formának lenni, bármi lehet a közepe, csillag vagy hold, bármi. Jó sütést :)
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk. A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Mind a két tésztát nyújtsuk ki kb. 5mm-re. Szúrjunk ki 1 fehér és 1 barna tésztát, szúrjuk ki a közepét is és ellenkezőleg tegyük a közepére.
Szúrjunk köröket az aljának is. Ezt addig ismételjük, amíg van tésztánk. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben süssük 180 fokon, 8 percig. Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral ragasszuk össze az alját is elcserélve.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- lekvár a ragasztáshoz
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk. A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Mind a két tésztát nyújtsuk ki kb. 5mm-re. Szúrjunk ki 1 fehér és 1 barna tésztát, szúrjuk ki a közepét is és ellenkezőleg tegyük a közepére.
Szúrjunk köröket az aljának is. Ezt addig ismételjük, amíg van tésztánk. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben süssük 180 fokon, 8 percig. Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral ragasszuk össze az alját is elcserélve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése