Ebben a sütiben nincs liszt, se cukor, semmi olyan ami miatt fel kellene adnunk az ünnepek utáni diétát. Nagyon finom és könnyed sütemény.
Elkészítés:- 25 dkg zabpehely
- 1/2 kg reszelt alma(én meg is hámoztam)
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 csipet szódabikarbóna
- 5 dkg nyírfacukor
- meggy és 70 % -os étcsoki a tetejére
Az almát szórjuk meg fahéjjal és gyömbérrel. A vajat olvasszuk fel és keverjük a zabpehelyhez, adjuk hozzá a cukorral felvert tojást és a szódabikarbónát. Majd forgassuk hozzá az almát. Egy 20×20 cm-es formát béleljünk sütőpapírral, öntsük bele a masszát, simítsuk el a tetejét, szórjuk meg meggyel és csoki darabokkal, toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 15-20 percig. Várjuk meg hogy teljesen kihűljön, majd szeleteljük fel.
forrás: palmafaproject.cafeblog.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése