2016. január 16., szombat

Almás-zabos szelet:

Ebben a sütiben nincs liszt, se cukor, semmi olyan ami miatt fel kellene adnunk az ünnepek utáni diétát. Nagyon finom és könnyed sütemény.


Hozzávalók:
  • 25 dkg zabpehely
  • 1/2 kg reszelt alma(én meg is hámoztam)
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 5 dkg nyírfacukor
  • meggy és 70 % -os étcsoki a tetejére
Elkészítés:
Az almát szórjuk meg fahéjjal és gyömbérrel. A vajat olvasszuk fel és keverjük a zabpehelyhez, adjuk hozzá a cukorral felvert tojást és a szódabikarbónát. Majd forgassuk hozzá az almát. Egy 20×20 cm-es formát béleljünk sütőpapírral, öntsük bele a masszát, simítsuk el a tetejét, szórjuk meg meggyel és csoki darabokkal, toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 15-20 percig. Várjuk meg hogy teljesen kihűljön, majd szeleteljük fel.

forrás: palmafaproject.cafeblog.hu

Nincsenek megjegyzések: