Most egy fantasztikus olasz desszerttel készültem. Nem tudom miért, de olaszok mindig levesznek a lábamról. Imádom a konyhájukat.
Elkészítés:- 500 ml tejszín (én laktózmentes)
- 100 ml zsíros tej
- 7 dkg cukor
- 1 rúd vanília
- 7 g zselatinlap
- 1 csésze gyümölcs (ribizli)
- 2 tk. méz (én most cukrot használtam)
- 1/2 tk. kukorica keményítő
- 2 ek. víz
A zselatinlapokat 10 percre áztassuk hideg vízbe. A tejszínt és a tejet öntsük lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarúd magját és a rudat, és melegítsük forrásig. Vegyük ki a rudat, és tegyük bele az áztatott, lecsöpögtetett zselatint. Húzzuk le a tűzről, és folyamatos keverés mellett hűtsük 2-3 percig.
A szószhoz a gyümölcsöt kevés vízzel és a mézzel (vagy cukorral) 3-4 percig főzzük, majd a vizet és a keményítőt keverjük össze és adjuk a gyümölcsös szószhoz. Ezzel sűrítsük be.
Kanalazzunk a pohár aljára a szószból, pár percre tegyük a fagyasztóba, majd öntsük rá a tejszínes krémet. Tegyük hűtőbe 3-4 órára és csak utána kanalazzunk a tetejére is a szószból.
Az eredeti alaprecept itt,
(A szósz saját)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése