2016. július 28., csütörtök

Panna cotta:

Most egy fantasztikus olasz desszerttel készültem. Nem tudom miért, de olaszok mindig levesznek a lábamról. Imádom a konyhájukat.
Hozzávalók:
  • 500 ml tejszín (én laktózmentes)
  • 100 ml zsíros tej
  • 7 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 7 g zselatinlap
  • 1 csésze  gyümölcs (ribizli)
  • 2 tk. méz (én most cukrot használtam)
  • 1/2 tk. kukorica keményítő
  • 2 ek. víz
Elkészítés:
A zselatinlapokat 10 percre áztassuk hideg vízbe. A tejszínt és a tejet öntsük lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarúd magját és a rudat, és melegítsük forrásig. Vegyük ki a rudat, és tegyük bele az áztatott, lecsöpögtetett zselatint. Húzzuk le a tűzről, és folyamatos keverés mellett hűtsük 2-3 percig.
A szószhoz a gyümölcsöt kevés vízzel és a mézzel (vagy cukorral) 3-4 percig főzzük, majd a vizet és a keményítőt keverjük össze és adjuk a gyümölcsös szószhoz. Ezzel sűrítsük be.
Kanalazzunk a pohár aljára a szószból, pár percre tegyük a fagyasztóba, majd öntsük rá a tejszínes krémet. Tegyük hűtőbe 3-4 órára és csak utána kanalazzunk a tetejére is a szószból.


 Az eredeti alaprecept itt,  
(A szósz saját)

Nincsenek megjegyzések: