2016. július 5., kedd

Tejfölös túrótorta liszt és cukor mentesen:

Ebben a nyári melegben nincs is jobb egy fincsi, hűs sütinél. Nagyon jól sikerült, és óriási sikert arattam vele. És ami a legjobb hogy nincs benne liszt, és cukor. Fogyókúrázók, lisztérzékenyek és cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg puha margarin
  • 2 tojás
  • csipet só 
  • 2 teáskanál zselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • xilit vagy más édesítő ízlés szerint
  • 1 nagy tejföl (5 dl) +2 kis pohár (3 dl)
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • gyümölcs (elhagyható)

Elkészítés:
A túrót keverjük össze a citromhéjjal, a tojásokkal, a margarinnal, a sóval és az édesítővel. Keverjük krémesre. Majd adjunk hozzá 2 evőkanál pudingport. A krémet simítsuk 28 cm-es torta formába . A túróba én málnát és felszeletelt nektarint tettem, de ez elhagyható.
A nagy pohár tejfölt is keverjük ki az édesítővel, a narancshéjjal, egy kevés mehet a narancs levéből is, plusz a maradék pudingport is adjuk hozzá. Simítsuk rá a túrókrémre és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 1 órán keresztül, úgy hogy az első fél órán keresztül sütőpapírral takarjuk le, majd fél óra múlva ezt vegyük le. Ha megsült és valamennyire kihűlt, a tetejét zselatinnal elkevert tejföllel kenjük meg (1 dl. langyos vízhez, 2 púpos teáskanál zselatin melegítsünk össze forrásig, és keverjük  a tejfölhöz). Tegyük hűtőbe 1 éjszakára. A tetejét darált keksszel és szederrel díszítettem.




forrás: itt

Nincsenek megjegyzések: