2016. július 16., szombat

Zabpehelypuding őszibarackkal:

Nagyon finom és laktató édesség ebéd után vagy akár reggelire is tökéletes választás. A receptért Gizinek jár köszönet. Én egy kicsit egészségesebbé tettem az eredeti receptet.
Hozzávalók:
  • 20 dkg zabpehely
  • 5 dl én rizstej
  • xilit ízlés szerint
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 narancs reszelt héja 
Elkészítés:
A zabpelyhet aprítóval dolgozzuk meg egy kicsit, hogy lisztes állagot kapjunk. Ehhez keverjük hozzá a cukrot és a reszelt narancs héjat. Adjuk hozzá a hideg tejet és az aromát, keverjük csomómentesre, kezdjük el melegíteni. Állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Addig készítsük el a barackos részt.
  • 3 db őszibarack
  • xilit ízlés szerint (2 ek)
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 dl víz
  • fél csomag vaníliás pudingpor
A megmosott barackot szeleteljük fel, tegyük lábosba, szórjuk meg a cukorral, a fahéjjal és öntsük fel a vízzel. Főzzük 2-3 percig, majd a pudingport keverjük el kevés vízben, öntsük a barackhoz, és sűrítsük be vele.
Ezt kanalazzuk a zabpelyhes alapra, és tegyük hűtőbe hogy teljesen lehűljön.

Nincsenek megjegyzések: