Nagyon finom és laktató édesség ebéd után vagy akár reggelire is tökéletes választás. A receptért Gizinek jár köszönet. Én egy kicsit egészségesebbé tettem az eredeti receptet.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 5 dl én rizstej
- xilit ízlés szerint
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 narancs reszelt héja
A zabpelyhet aprítóval dolgozzuk meg egy kicsit, hogy lisztes állagot kapjunk. Ehhez keverjük hozzá a cukrot és a reszelt narancs héjat. Adjuk hozzá a hideg tejet és az aromát, keverjük csomómentesre, kezdjük el melegíteni. Állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Addig készítsük el a barackos részt.
- 3 db őszibarack
- xilit ízlés szerint (2 ek)
- 1 mk. őrölt fahéj
- 1 dl víz
- fél csomag vaníliás pudingpor
Ezt kanalazzuk a zabpelyhes alapra, és tegyük hűtőbe hogy teljesen lehűljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése