Egy igazán könnyed, nyári finomság.
Hozzávalók:
- 5 dl natúr görög joghurt (én Aldi-s laktózmentest használtam)
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg liszt
- 4 db tojásfehérje
- reszelt citromhéj
A lisztet és a porcukrot beleszitáljuk egy tálba. Adjuk hozzá a joghurtot, a citromhéjat és keverjük simára. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és több részletben, fakanállal forgassuk a joghurtos masszához.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb kapcsos formát, melegítsük elő a sütőt, 180 fokra (hőlégkeveréssel), és süssük aranybarnára.
Ne ijedjünk meg, először szépen meg fog nőni, de ha kivettük a sütőből, összeesik, mint a szuflé. Hagyjuk teljesen kihűlni, díszítsük bogyós gyümölccsel.
eredeti recept innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése