2016. augusztus 15., hétfő

Sült joghurttorta:

Egy igazán könnyed, nyári finomság.
Hozzávalók:
  • 5 dl natúr görög joghurt (én Aldi-s laktózmentest használtam)
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 4 db tojásfehérje
  • reszelt citromhéj
Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot beleszitáljuk egy tálba. Adjuk hozzá a joghurtot, a citromhéjat és keverjük simára. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és több részletben, fakanállal forgassuk a joghurtos masszához.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb kapcsos formát, melegítsük elő a sütőt, 180 fokra (hőlégkeveréssel), és süssük aranybarnára.
Ne ijedjünk meg, először szépen meg fog nőni, de ha kivettük a sütőből, összeesik, mint a szuflé. Hagyjuk teljesen kihűlni, díszítsük bogyós gyümölccsel.


eredeti recept innen

Nincsenek megjegyzések: