2016. szeptember 3., szombat

Almás pite teljes kiőrlésű lisztből, tojás nélkül:

Nyaralni voltunk az elmúlt egy hétben a Balatonnál. Egy Panzióban laktunk, ahol voltak könyvek is a szobánkban. Egy kicsit jobban megnéztem mi a felhozatal, és rengeteg, jobbnál-jobb szakácskönyvre bukkantam. Norbi Update könyve is közte volt. Az eredeti recept tőle van, de én átalakítottam. Update süteményliszt hiányában, teljes kiőrlésű búzát használtam, a töltelék pedig saját recept. Miután hazajöttünk, egyből meg is sütöttem. Első nap finom ropogós, másnapra visszapuhul. Még egy kis cukor és laktózmentes fagyival is megbolondítottam. Norbi csodapitének nevezte el, én inkább álompitének hívnám.
Hozzávalók:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 ek. tejföl
  • 1 cs. sütőpor
  • 50 dkg alma
  • fahéj
  • csipet só
  • 16 dkg édesítő
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl víz
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a sóval, a sütőporral és a tejföllel dolgozzuk össze. Szedjük ketté, az egyiket nyújtsuk ki, helyezzük a formába. 
Az almákat reszeljük le, szórjuk meg az édesítővel (xilit), forraljuk össze. a pudingport a vízzel keverjük el, adjuk az almákhoz és sűrítsük be vele. Kenjük a tésztára. 
A tészta másik feléből sodorjunk rudakat, rácsozzuk be a tetejét. Toljuk előmelegített sütőbe, 220 fokon 20 percig süssük.


Nincsenek megjegyzések: