2017. július 31., hétfő

Mascarponés nyári kuglóf:

Csak hogy maradjak a sárgabarack vonalon. Ez egy olyan süti, amit nem lehet abba hagyni. Mi 1 nap alatt felfaltuk az egészet. Igaz, mind a ketten nagyon édes szájúak és belesek vagyunk.
Hozzávalók:
  • 50 dkg sárgabarack
  • 10 dkg babapiskóta
  • 20 dkg csoki
  • 4 lap zselatin
  • 7 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor



Elkészítés:
A barackból 30 dkg-át kimagozunk, feldarabolunk. A babapiskótát is apróra vágjuk, a csokit reszeljük le.
A zselatin lapokat áztassuk hideg vízbe, majd nyomkodjuk ki, és 1 dl tejszínben felmelegítve oldjuk fel.
A maradék tejszínt verjük keményre kevés cukorral. A mascarponét keverjük ki a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, és egy fakanállal forgassuk bele a tejszínhabot is. Majd forgassuk bele a piskótát, a csokit, a barack darabokat és a feloldott zselatint.
Öntsük szilikon kuglóf formába és tegyük hűtőbe egy teljes napra.
Tálalás előtt tegyük a forma alját forró vízbe 1-2 percre,így könnyebben ki tudjuk fordítani. A közepébe bele tehetjük a maradék megmosott barackot.



Nincsenek megjegyzések: