És íme a másik barackos torta amit a hétvégén alkottam. Light-osabb verzióban elkészítettem, a liszt helyett ugyanannyi zabpehelylisztet használtam, a cukor helyett pedig xilitet.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 3 db tojás
- 6 dkg cukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 5 dkg darált dió
- 6 dkg liszt
a krémhez:
- 3 dl barackos joghurt
- 10 dkg cukor (ízlés szerint)
- 20 dkg sárgabarack
- 6 dl hideg tejszín
- 1 cs. zselatin
- 5 dkg darált dió
- pár szem sárgabarack
A piskótához a tojásokat válasszuk ketté, a sárgájához keverjük a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fehérjét pedig verjük kemény habbá a cukorral, és fakanállal forgassuk az előzőekhez.
Öntsük 20 cm-es formába, toljuk 160 fokos sütőbe, és süssük meg 20-25 perc alatt.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, és vágjuk ketté.
A krémhez turmixoljuk össze a barackot, a joghurttal, majd keverjük el a zselatinnal és a cukorral, és egy lábosban melegítsük össze. De ne forraljuk!
Kicsit hagyjuk hűlni, közben 5 dl tejszínből verjük kemény habot és fakanállal forgassuk a joghurthoz.
A tortaforma oldalába tegyünk körbe egy csík sütőpapírt, tegyük bele az egyik piskóta lapot és öntsük rá a massza felét, dobáljunk bele felkockázott barackot. Helyezzük rá a következő lapot és öntsük rá a maradék krémet. Ide is dobáljunk gyümölcsöt.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap távolítsuk el a forma oldalát, a sütőpapírt, darált dióval díszítsük az oldalát majd a maradék felvert habbal és a barackokkal díszítsük a tetejét is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése