2017. július 16., vasárnap

Sárgabarackos-diós joghurttorta:

És íme a másik barackos torta amit a hétvégén alkottam. Light-osabb verzióban elkészítettem, a liszt helyett ugyanannyi zabpehelylisztet használtam, a cukor helyett pedig xilitet.


Hozzávalók:
a tésztához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 6 dkg liszt
a krémhez:
  • 3 dl barackos joghurt
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 20 dkg sárgabarack
  • 6 dl hideg tejszín
  • 1 cs. zselatin
  • 5 dkg darált dió
  • pár szem sárgabarack 


Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válasszuk ketté, a sárgájához keverjük a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fehérjét pedig verjük kemény habbá a cukorral, és fakanállal forgassuk az előzőekhez.
Öntsük 20 cm-es formába, toljuk 160 fokos sütőbe, és süssük meg 20-25 perc alatt.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, és vágjuk ketté.
A krémhez turmixoljuk össze a barackot, a joghurttal, majd keverjük el a zselatinnal és a cukorral, és egy lábosban melegítsük össze. De ne forraljuk!
Kicsit hagyjuk hűlni, közben 5 dl tejszínből verjük kemény habot és fakanállal forgassuk a joghurthoz.
A tortaforma oldalába tegyünk körbe egy csík sütőpapírt, tegyük bele az egyik piskóta lapot és öntsük rá a massza felét, dobáljunk bele felkockázott barackot. Helyezzük rá a következő lapot és öntsük rá a maradék krémet. Ide is dobáljunk gyümölcsöt.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap távolítsuk el a forma oldalát, a sütőpapírt, darált dióval díszítsük az oldalát majd a maradék felvert habbal és a barackokkal díszítsük a tetejét is.





Nincsenek megjegyzések: