Hű de finom gyümikenyérre bukkantam Hankka blogján. Párom még Barcelonából hozott haza egy kilónyi aszalt fügét, és megenni magában egy kicsit sok lett volna, így süti kutatásra adtam a fejem és így leltem erre a receptre. Napról-napra ahogy pihen, egyre puhább, egyre finomabb.
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg aszalt füge
15 dkg kandírozott gyümölcs
4 tojás
csipet só
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg aszalt füge
15 dkg kandírozott gyümölcs
4 tojás
csipet só
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
A diót és a fügét feldaraboltam, hozzáadtam a többi gyümölcsöt, és a lisztből elvett 2 ek. liszttel összekevertem.
A tojások fehérjét csipetnyi sóval és a végefelé hozzáadott 5 dkg átszitált porcukorral kemény habbá vertem.
A tojások sárgáját habosra kevertem 15 dkg porcukorral, hozzáadtam az olvasztott margarint is.
Hozzá kevertem a sütőporral elkevert maradék lisztet, majd a fehérjét fakanállal óvatosan hozzáforgattam.
Végül beledolgoztam a gyümölcskeveréket is, és az alaposan kivajazott, kilisztezett formába öntöttem.
Előmelegített, 180 fokos sütőben az első negyed órát alufóliával letakarva sütöttem hogy ne égjen meg, az utolsó 15-20 percben pedig eltávolítottam a fóliát, és készre sütöttem.
A sütőből kivéve pár percig hűlni hagytam a formában, majd tálcára fordítva tovább hagytam hűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése