2019. november 14., csütörtök

Egészséges csirkesonka:

Már régóta szemeztem a házi sonkával , és csak ajánlani tudom. Nincs benne semmi adalékanyag, tartósítószer.. semmi ami egészségtelen, és sokkal ízesebb mint a bolti sonkák. És ami a legjobb hogy nincs benne " csumpi " .
Elsőre ijesztő lehet, hogy macerás. Én is így gondoltam, de roppant egyszerű és az összeállítása kb. 10 percet vesz igénybe. Természetesen ízlésünkre formálható, csak zöldfűszeresen vagy főtt borsóval, répával csinosítható vagy csak egyszerűen sósan. Mindenhogy finom.
Íme a recept:






Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell filé
  • 8 gramm só
  •   2 gramm fokhagyasó
  • 2 gramm pirospaprika
  • majoranna (ízlés szerint)
  • lestyán (ízlés szerint)
Elkészítés:
A csirkemellet szabadítsuk meg az inaktól, hártyáktól. Daraboljuk fel nagyjából, és húsdarálóban aprítógépben vagy botmixerrel pürésítsük (apró kockára vágva is jó), adjuk hozzá a fűszereket, és keverjük jól össze. Dupla alufólia darabra csináljunk egy kupacot, tekerjük fel szorosan (ki amilyen vastagra szeretné ) , csomagoljuk, és egy picit görgessük meg.
Egy jénai tálba öntsünk fél deci vizet, tegyük bele a csomagunkat, és 175 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük. Várjuk meg amíg kihűl, tegyük hűtőbe és másnap gyönyörűen szeletelhető
Jó étvágyat hozzá.






Nincsenek megjegyzések: