Imádom az olasz konyhát, és van is egy kedvenc olasz éttermem a 2 villamos végállomásánál, La Locanda. Családias hangulat, fantasztikus ételek, szuper kedves kiszolgálás. A lasagne-t imádom a legjobban amit ott csinálnak.
Elkezdtem keresgélni a neten, hátha találok egy jó receptet, és igen a cookpad oldalán sikerrel jártam. Már többször meg is csináltam, tényleg nagyon finom, habár én csirkehússal csináltam.
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy 20×20cm -s formát.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és öntsük fel egy kevés vízzel. Mehet hozzá a megpucolt és lereszelt sárga és fehérrépa. Adjunk hozzá még egy kis vizet, hagyjuk lefőni lassú tűzön (kb. 10 perc).
Dobjuk rá a darált húst, pirítsuk le, adjuk hozzá a kis kockára vágott gombát és a paradicsomot. Addig pároljuk amíg meg nem puhul. Végül jöhet a paradicsompüré, a bazsalikom, oregánó, a só a bors ízlés szerint, és egy csipet cukor. Ez kész, tegyük félre.
A besamelhez olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet és pirítsuk meg. Öntsük rá a tejet és főzzük sűrűre, közben sózzuk, borsozzuk, és szórjuk bele a szerecsendiót.Ez is kész.
A kivajazott tál aljára tegyünk egy kis besamelt, erre a száraz tésztát egymás mellé, erre rétegezzük a ragu egyharmadát, erre mehet a besamel egy negyede, szórjunk rá reszelt sajtot. Megint tészta, hús, besamel, sajt és így tovább. Az utolsó tészta rétegre kerüljön a maradék besamel, és még egy kis sajt.
Toljuk 180 fokos sütőbe és 50-60 percig süssük. Ha kész, együk ki a sütőből és pihentessük minimum 30-40 percet hogy össze tudjon állni.
Elkezdtem keresgélni a neten, hátha találok egy jó receptet, és igen a cookpad oldalán sikerrel jártam. Már többször meg is csináltam, tényleg nagyon finom, habár én csirkehússal csináltam.
Hozzávalók:
200 g száraz lasagne tészta
4 evőkanál étolaj
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál víz
90 g sárgarépa
35 g fehérrépa
1 teáskanál só
feketebors
500 g csirke darált hús
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
130 g gomba
2 db paradicsom
140 g sűrített paradicsom
8 evőkanál víz
besamelhez :
100 g vaj
1 L tej
60 g búzaliszt
só
szerecsendió (őrölt)
fehérbors
500 g trappista sajt
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy 20×20cm -s formát.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és öntsük fel egy kevés vízzel. Mehet hozzá a megpucolt és lereszelt sárga és fehérrépa. Adjunk hozzá még egy kis vizet, hagyjuk lefőni lassú tűzön (kb. 10 perc).
Dobjuk rá a darált húst, pirítsuk le, adjuk hozzá a kis kockára vágott gombát és a paradicsomot. Addig pároljuk amíg meg nem puhul. Végül jöhet a paradicsompüré, a bazsalikom, oregánó, a só a bors ízlés szerint, és egy csipet cukor. Ez kész, tegyük félre.
A besamelhez olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet és pirítsuk meg. Öntsük rá a tejet és főzzük sűrűre, közben sózzuk, borsozzuk, és szórjuk bele a szerecsendiót.Ez is kész.
A kivajazott tál aljára tegyünk egy kis besamelt, erre a száraz tésztát egymás mellé, erre rétegezzük a ragu egyharmadát, erre mehet a besamel egy negyede, szórjunk rá reszelt sajtot. Megint tészta, hús, besamel, sajt és így tovább. Az utolsó tészta rétegre kerüljön a maradék besamel, és még egy kis sajt.
Toljuk 180 fokos sütőbe és 50-60 percig süssük. Ha kész, együk ki a sütőből és pihentessük minimum 30-40 percet hogy össze tudjon állni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése