- 3 gerezd fokhagyma
- 300 g csirkemell
- olivaolaj
- só,bors
- 1/2 cs. petrezselyem
- csili paprika
- 1 dl húsleveslé (vagy víz)
- 1/4 cs. spagetti tészta
Főzzük meg sós vízben a tésztát.
A kockára vágott csirkemellet forgassuk olívaolajba és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az apróra vágott fokhagymát, olívaolajon közepes hőfokon 1 percig hagyjuk sercegni, majd tegyük hozzá a hús kockákat. Ha szükséges tegyünk hozzá még egy kis olajat, és süssük meg a husit. Tegyük hozzá az apróra vágott petrezselymet, és a chilit (és csak a csücskét szoktam nagyon apróra vágni, mert a fokhagymától és a borstól, így is erő lesz), és öntsük fel a húsleveslével. Hagyjuk elpárologni a levet, de ne teljesen. Egy kicsit maradjon szaftos.Ízlés szerint megint sózzuk, borsozzuk. Ezután forgassuk bele a kifőtt tésztát. Egy kevés felaprított pertussal díszítsük.
Nagyon finom, próbáljátok ki...Legközelebb barna tésztával fogom elkészíteni. :)
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése