2015. február 10., kedd

Csirkés-fokhagymás-csípős spagetti

Hozzávalók:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 g csirkemell
  • olivaolaj
  • só,bors
  • 1/2 cs. petrezselyem
  • csili paprika
  • 1 dl húsleveslé (vagy víz)
  • 1/4 cs. spagetti tészta
Elkészítés:
Főzzük meg sós vízben a tésztát.
A kockára vágott csirkemellet forgassuk olívaolajba és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az apróra vágott fokhagymát, olívaolajon közepes hőfokon 1 percig hagyjuk sercegni, majd tegyük hozzá a hús kockákat. Ha szükséges tegyünk hozzá még egy kis olajat, és süssük meg a husit. Tegyük hozzá az apróra vágott petrezselymet, és a chilit (és csak a csücskét szoktam nagyon apróra vágni, mert a fokhagymától és a borstól, így is erő lesz), és öntsük fel a húsleveslével. Hagyjuk elpárologni a levet, de ne teljesen. Egy kicsit maradjon szaftos.Ízlés szerint megint sózzuk, borsozzuk. Ezután forgassuk bele a kifőtt tésztát. Egy kevés felaprított pertussal díszítsük.
Nagyon finom, próbáljátok ki...Legközelebb barna tésztával fogom elkészíteni. :)
Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések: