2015. március 30., hétfő

Dupla csokis keksz:

Ez az én kedvenc kekszem. Ebből nagyon sokat megtudok enni. Ezt is egyszerű elkészíteni, nem kell hűtőbe tenni pihentetni, gyúrás után azonnal lehet sütni. Finom omlós és nagyon csokis keksz. Imádom =D . A receptet a google plus-on találtam még régebben.

Hozzávalók:
  • 140 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 100 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 100 g fehér csoki
  • 100 g étcsoki
Elkészítés:
A megolvasztott vajat habosra verjük a kétféle cukorral, a tojással és a vanília aromával. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. Majd a két tál tartalmát összevegyítjük. A csokit vágjuk kisebb kockákra, és forgassuk a masszához. Egy párat hagytam a tetejére is.
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, és két evőkanál segítségével készítsünk kupacokat (egy tepsibe 9-et raktam, mert megfognak nőni), és nedves újjal lapítsuk szét őket.
Előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig süssük. Vegyük le sütőpapírral együtt a tepsiről és tegyük rácsra hűlni. Hagyjuk egy kicsit száradni.
Amíg hűlt, átmentem egy másik szobába, mire visszaértem (5-6 perc múlva) már a fele eltűnt =D . Hát ilyen fincsi ez a keksz.


Nincsenek megjegyzések: