2015. április 1., szerda

Burgonypelyhes rudacskák:


 Hozzávalók:
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 csomag burgonyapüré pehely
  • 50 dkg liszt
  • 1 kk. só
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1/2csomag kocka margarin
  • 1 tojás
  • szezámmag, napraforgómag
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk,majd hozzákeverjük a burgonya pelyhet. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tejfölt és az olvasztott margarint, majd 10 percig dagasztjuk. Letakarva 1,5 órát kelesztjük. Ezután 0,5 cm-re nyújtjuk, majd a két oldalát középre hajtjuk, majd félbe hajtjuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Ezután a hajtogatást és a pihentetést megismételjük. A hajtogatott tésztánkat 1,5 cm-re nyújtjuk, és bevágjuk a tetejét egy késsel. Felvert tojással megkenjük a tetejét és megszórjuk a magokkal,vagy sajttal. 3 nagy tepsi lesz belőle.

 Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb.15-20 percig sütjük. A burgonyapehelytől puha és omlós lesz.

Nincsenek megjegyzések: