- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 csomag burgonyapüré pehely
- 50 dkg liszt
- 1 kk. só
- 1 kis pohár tejföl
- 1/2csomag kocka margarin
- 1 tojás
- szezámmag, napraforgómag
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk,majd hozzákeverjük a burgonya pelyhet. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tejfölt és az olvasztott margarint, majd 10 percig dagasztjuk. Letakarva 1,5 órát kelesztjük. Ezután 0,5 cm-re nyújtjuk, majd a két oldalát középre hajtjuk, majd félbe hajtjuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Ezután a hajtogatást és a pihentetést megismételjük. A hajtogatott tésztánkat 1,5 cm-re nyújtjuk, és bevágjuk a tetejét egy késsel. Felvert tojással megkenjük a tetejét és megszórjuk a magokkal,vagy sajttal. 3 nagy tepsi lesz belőle.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb.15-20 percig sütjük. A burgonyapehelytől puha és omlós lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése