Hozzávalók:
a kekszhez:
a kekszhez:
- 180 g liszt
- 60 g kukoricaliszt(finomliszt is jó, de a kukoricától omlósabb lesz)
- 30 g kakaópor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 180 g vaj
- 100 g porcukor
- 2 tojássárgája
- 2-3 teáskanál tejföl
a csokis töktelékhez:
- 150 g étcsoki
- 100 g habtejszín
- 1 teáskanál margarin
- 4 tk. méz
- ízlés szerint rumaroma
A kekszhez a mennyiségeket szedjük ketté, és külön tálban gyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyik tálban a világos, a másikban a sötét részt készítsük el. Annyi különbséggel, hogy az egyikbe kakaóport tegyünk, a másika vaníliás cukrot.
Mérjük ki a lisztet, a kukoricalisztet, a kakaóport/vaníliás cukrot, és a vajat. Szitáljuk bele a porcukrot, és kézzel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és gyúrjuk össze. Ha nem állna össze, adjunk hozzá 1-2 teáskanál tejfölt, és dolgozzuk hozzá. Csomagoljuk mind a két gombócunkat alufóliába, és tegyük minimum fél órára a hűtőbe.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vastagra, és kerek szaggatóval kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét (a sötét részt) kisebb, virág alakú kiszúróval mintát nyomtam, de ezt nem muszáj.
A korongokat, sütőpapírral bélelt, 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük. (20-20 darab korongom lett).
A csokikrémhez a tejszínt a mézzel forraljuk fel, húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a darabokra tört csokit, a rumaromát, és a margarint. Teljesen hűtsük ki. Kiskanál segítségével tegyünk a két keksz közé. 1 nap után fog igazán összeállni a keksz és a krém.
Jó nassolást kívánok... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése