2015. április 4., szombat

Baconos csirkemell:

Ezt a receptet F. Anett küldte, én pedig elkészítettem. Köszönöm Anett, fantasztikusan finom... :)

Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell filé, 
  • 20 dkg szeletelt bacon, 
  • 15 dkg sajt reszelve, 
  • 2 db tojás, 
  • 4 evőkanál tejföl,
  •  3 evőkanál liszt,
  • só, bors,
  •  petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt ( nem lapos evőkanál, hanem úgy rendesen mehet bele), a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal összekeverjük.
A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Kenjük meg egy evőkanál tejföllel.És előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
(én légkeveréses sütőben 200 fokon sütöttem, mert  a szalonnát jól megsütve szeretjük, és a megfordítás után szórtam meg sajttal). Csodásan finom volt.


Nincsenek megjegyzések: