2015. március 24., kedd

Húsvéti finomság:


Hozzávalók:
  • 8 db főtt tojás
  • 2 nagy tubusos majonéz
  • kb. 10 dkg borsó
  • 1 nagyobb darab sárgarépa
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl víz 
  • 1 húsleveskocka (ha van húslevesünk, az is jó, és akkor nem kell a víz és a kocka)
  • 8-12 szelet sonka (a lényeg hogy mindenhol befedje a fehér részt)
  • 1 nagy csomag étkezési zselatin
Elkészítés:
A sárgarépát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockára. Tegyük fel főni a borsóval együtt enyhén sós vízbe, ha kész, csepegtessük le. 4 darab főtt tojás sárgáját reszeljünk le, és keverjük el a majonézzel és a tejföllel. Vágjuk apró kockára a tojáshoz tartozó fehérjéket, ezt is keverjük a majonézes krémhez.
Húslevessel sűrítsük, vagyis: 2 dl húslevesbe még hidegen keverjük bele a zselatint, és forraljuk fel, majd várjuk meg kihűl, és keverjük a majonézes masszához. (Ha vízzel készül, akkor a vizet és a kockát forraljuk össze, egy kicsit hűtsük le, majd keverjük el benne a zselatint, és megint forraljuk és hűtsük.)

Egy őzgerinc formát béleljünk ki fóliával, és fektessünk 8 szelet sonkát úgy hogy a gerinc oldalait is befedje. Öntsük bele a massza felét, tegyük rá a maradék 4 db egész tojást, majd öntsük rá a maradék masszánkat. Fedjük be a tetejét sonkával, és teljesen csomagoljuk be a tetejét.
Tegyük hűtőbe egy teljes éjszakára. A fóliát a tetejéről húzzuk le, borítsuk egy hosszúkás tálba, és távolítsuk el a maradék fóliát is. Szeleteljük, és egy ilyen csodás finomságunk lesz.

Tojás nélkül:

Nincsenek megjegyzések: