2015. március 3., kedd

Fonott kalács:

Ez egy sokszor kipróbált recept. Már nem is tudom hogy hol bukkantam rá, csak egy papír fecnire írtam le nagyon régen. De tényleg csak ajánlani tudom, nagyon finom és puha kalácsunk lesz.
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg margarin
  • 1 tojás+ 1 kenéshez
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • csipet só

Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel 1,5 dl langyos, cukros (csipet) tejben. Majd az összes hozzávalót gyúrjuk össze alaposan, formáljunk cipót belőle. Takarjuk le egy konyharuhával, pihentessük meleg helyen kb.1/2 órát. Gyúrjuk át, takarjuk le megint, és kelesszük a duplájára. Osszuk ketté a cipót, az egyik kicsit kisebb legyen. Mind a kettőt osszuk még 3 felé, sodorjunk belőle hosszúkás rudakat. Fonjuk össze a három nagyobbat, majd a három kisebbet. A nagyobbra tegyük rá a kisebb kalácsot, takarjuk le és pihentessük ezt is fél órán keresztül. Közben melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A kalács tetejét kenjük le felvert tojással, toljuk a sütőbe 30-35 percre.








Nincsenek megjegyzések: