- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- só (1 teáskanál)
- 1 tojás a kenéshez
- reszelt sajt (vagy lenmag,szezámmag)
Elkészítés:
A hozzávalókat (a sajt és a mag kivételével) alaposan összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, (ne túl vékonyra) és a legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd két tenyerünk élével sodorjuk összébb, kicsit magasabbra, mert az élesztő hiánya miatt, nem fog megnőni. A tojást keverjük el, és a pogácsák tetejét kenjük meg vele. Majd szórjuk meg reszelt sajttal vagy bármilyen maggal. Előmelegített sütőben 190 fokon világosra sütjük. Szép világosra süssük, mert ha tovább sül, kiszáradhat.
A hozzávalókat (a sajt és a mag kivételével) alaposan összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, (ne túl vékonyra) és a legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd két tenyerünk élével sodorjuk összébb, kicsit magasabbra, mert az élesztő hiánya miatt, nem fog megnőni. A tojást keverjük el, és a pogácsák tetejét kenjük meg vele. Majd szórjuk meg reszelt sajttal vagy bármilyen maggal. Előmelegített sütőben 190 fokon világosra sütjük. Szép világosra süssük, mert ha tovább sül, kiszáradhat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése