2015. március 19., csütörtök

Sajtos roló:

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 tojás sárgája(+1 tojás a kenéshez.)
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  •  só,bors (ízlés szerint)
  • 3 ek liszt
Elkészítés:
Olvasszuk ki a leveles tésztát, majd nyújtsuk ki, ha tudjuk akkor hosszúkásra. Vágjunk 12 hosszú csíkot, és egyesével még nyújtsuk minél vékonyabbra. A roló sütőnket vajazzuk be, és tekerjük fel a csíkokat úgy, hogy valamennyire fedjék egymást. Majd kenjük le  a felvert tojással.

Előmelegített sütőben 200 fokon süssük kb. 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A krémhez a krémsajtot a liszttel, a tojássárgával, a tejjel és egy kis reszelt sajttal egy lábosban lassú tűzön besűrítjük. Folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. A margarint keverjük el 12 dkg sajttal, majd a két krémet vegyítsük össze, sózzuk, borsozzuk. 
Még melegen húzzuk le a formákról a tésztát, hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg a krémmel (ha folyékony lenne nagyon, tegyük egy kicsit hűtőbe, és utána töltsük, de nem kell csurig tölteni), és azonnal tömködjük be mindkét oldalát reszelt sajttal.
Úgy az igazi, ha 1 napot hagyjuk a hűtőben lefóliázva. 


Nincsenek megjegyzések: