- 1 csomag leveles tészta
- 10 dkg natúr krémsajt
- 2 tojás sárgája(+1 tojás a kenéshez.)
- 25 dkg reszelt sajt
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- só,bors (ízlés szerint)
- 3 ek liszt
Elkészítés:
Olvasszuk ki a leveles tésztát, majd nyújtsuk ki, ha tudjuk akkor hosszúkásra. Vágjunk 12 hosszú csíkot, és egyesével még nyújtsuk minél vékonyabbra. A roló sütőnket vajazzuk be, és tekerjük fel a csíkokat úgy, hogy valamennyire fedjék egymást. Majd kenjük le a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 200 fokon süssük kb. 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A krémhez a krémsajtot a liszttel, a tojássárgával, a tejjel és egy kis reszelt sajttal egy lábosban lassú tűzön besűrítjük. Folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. A margarint keverjük el 12 dkg sajttal, majd a két krémet vegyítsük össze, sózzuk, borsozzuk.
Még melegen húzzuk le a formákról a tésztát, hagyjuk kihűlni, majd
töltsük meg a krémmel (ha folyékony lenne nagyon, tegyük egy kicsit
hűtőbe, és utána töltsük, de nem kell csurig tölteni), és azonnal
tömködjük be mindkét oldalát reszelt sajttal.
Úgy az igazi, ha 1 napot hagyjuk a hűtőben lefóliázva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése