2015. május 30., szombat

Omlett:



Hozzávalók:
(4 darabhoz)
  • 6 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg mirelit borsó
  • 1/2 lila hagyma
  • petrus
  • só, bors
Elkészítés:
A hagymát zsiradékon dinszteljük, adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor lefőtt a leve, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a borsót, és 2 percig pároljuk, szórjuk meg jó sok petrussal.

Húzzuk félre a tűzről. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük el a tejszínnel és sóval. Kevés zsiradékon közepes hőfokon süssük, amikor a teteje kezd megkötni (egy pillanatra megfordíthatjuk,de fordítsuk vissza), az egyik felére halmozzunk a gombás feltétből, majd az üres felét hajtsuk rá. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, csak most nem ehetek tejterméket, ezért a tejszín helyett is most rizs italt használtam.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: