2015. november 12., csütörtök

Oreo torta:

Ami Oreo kekszből készül az csak finom lehet. Ez a torta egy álom. 



Hozzávalók:
  • 2 doboz oreo keksz
  • 80 g olvasztott margarin
  • 300 g krémsajt
  • 1/2 csésze cukor (kb. 2 dl csészét használjunk)
  • 1 tk. Dr.Oetker vanília kivonat
  • 1 csésze felvert tejszín
  • 3 tk. por zselatin, 1/4 csésze forrásban lévő vízben feloldva
  • 200 g olvasztott fehér csokoládé



Elkészítés:
Aprítsunk fel 250 g Oreo kekszet, keverjük össze a margarinnal és nyomkodjuk egy 18 cm-es formába. Tegyük hűtőbe 30 percre.
Közben készítsük el a krémet. Mascarpone lenne a legjobb krémsajt, de laktóz érzékenység miatt, laktózmentes Philadelphia krémsajtot használtam. Robotgéppel dolgozzuk össze a szobahőmérsékletű sajtot a cukorral, a vaníliával, és az olvasztott csokival, majd a keményre felvert tejszínt is forgassuk hozzá több részletben. Végül keverjük bele a felolvasztott zselatint is. Pár darab Oreot tegyünk félre a díszítéshez, a többit tegyük a krémhez, és az egészet öntsük a keksz rétegre. Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe, másnap szépen szeletelhető lesz.





Nincsenek megjegyzések: