Ami Oreo kekszből készül az csak finom lehet. Ez a torta egy álom.
Hozzávalók:
- 2 doboz oreo keksz
- 80 g olvasztott margarin
- 300 g krémsajt
- 1/2 csésze cukor (kb. 2 dl csészét használjunk)
- 1 tk. Dr.Oetker vanília kivonat
- 1 csésze felvert tejszín
- 3 tk. por zselatin, 1/4 csésze forrásban lévő vízben feloldva
- 200 g olvasztott fehér csokoládé
Elkészítés:
Aprítsunk fel 250 g Oreo kekszet, keverjük össze a margarinnal és nyomkodjuk egy 18 cm-es formába. Tegyük hűtőbe 30 percre.
Közben készítsük el a krémet. Mascarpone lenne a legjobb krémsajt, de laktóz érzékenység miatt, laktózmentes Philadelphia krémsajtot használtam. Robotgéppel dolgozzuk össze a szobahőmérsékletű sajtot a cukorral, a vaníliával, és az olvasztott csokival, majd a keményre felvert tejszínt is forgassuk hozzá több részletben. Végül keverjük bele a felolvasztott zselatint is. Pár darab Oreot tegyünk félre a díszítéshez, a többit tegyük a krémhez, és az egészet öntsük a keksz rétegre. Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe, másnap szépen szeletelhető lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése