2015. október 22., csütörtök

Vaníliás karika:

Ez a keksz, tényleg majdnem olyan mint az eredeti vaníliás karika. Nagyon nagyon finom. Köszönet érte a Hahopihe konyhájának.
 Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricaliszt(ettől lesz igazi vaníliás keksz állaga)
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 tk. vanília kivonat (csak a Dr.Oetker igazán vaníliás)
  • 2 közepes tojás sárgája
  • 1 tk. sütőpor
  •  1 tábla étcsoki


Elkészítés:
A liszteket, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a sót keverjük össze. A szoba hőmérsékletű margarint forgassuk meg az aprítógépben, majd tegyük mellé a kivonatot, a sütőport(igen, ezt is ide) a tojás sárgáját, és forgassuk tovább. Dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal, formáljunk gombócot belőle (ha nem áll össze tegyünk hozzá egy nagyon pici vizet), folpakkal fedjük le és tegyük fél órára a hűtőbe. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán, 1 cm-re, és kiszúróval vagy két pohár segítségével szaggassuk ki a tésztát, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük. 10 perc után már figyeljünk rá oda, ha már kezd egy kis szint kapni, azonnal vegyük ki.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd az alját mártsuk csokiba vagy locsoljuk a tetejére. Tegyük vissza a sütőpapírra, ha megdermed a csoki, majd szépen le lehet húzni majd a papírról.



Nincsenek megjegyzések: