Ez a keksz, tényleg majdnem olyan mint az eredeti vaníliás karika. Nagyon nagyon finom. Köszönet érte a Hahopihe konyhájának.
- 35 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt(ettől lesz igazi vaníliás keksz állaga)
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tk. vanília kivonat (csak a Dr.Oetker igazán vaníliás)
- 2 közepes tojás sárgája
- 1 tk. sütőpor
- 1 tábla étcsoki
Elkészítés:
A liszteket, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a sót keverjük össze. A szoba hőmérsékletű margarint forgassuk meg az aprítógépben, majd tegyük mellé a kivonatot, a sütőport(igen, ezt is ide) a tojás sárgáját, és forgassuk tovább. Dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal, formáljunk gombócot belőle (ha nem áll össze tegyünk hozzá egy nagyon pici vizet), folpakkal fedjük le és tegyük fél órára a hűtőbe. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán, 1 cm-re, és kiszúróval vagy két pohár segítségével szaggassuk ki a tésztát, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük. 10 perc után már figyeljünk rá oda, ha már kezd egy kis szint kapni, azonnal vegyük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése