2015. október 30., péntek

Zabszelet:

Hozzávalók:
  • 2 nagy érett banán
  • 2 csésze (kb.2 dl) zabpehely
  • 1/4 csésze apróra vágott sárgabarack
  • 1/4 csésze napraforgómag
  • 1/4 csésze szeletelt mandula
  • 1 tk. fahéj
  • 1,5 tk. Dr. Oetker vanília kivonat
  • pár csepp folyékony édesítő
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
 
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral béleljünk ki egy kb.10×20 cm-es formát.
A banánt pürésítsük, és adjunk hozzá mindent más hozzávalót. Alaposan keverjük össze. Öntsük a formánkba és simítsuk el a tetejét egy kanál segítségével. 30 perc alatt süssük aranysárgára, rácson hagyjuk hűlni, a tetejét kenjük meg olvasztott csokival, majd szeletlejük fel. Ez csak egy kis adag, de ha nem fogyna el aznap, tároljuk dobozban, mert kiszárad.


Nincsenek megjegyzések: