2015. november 2., hétfő

Csokis zabkeksz:

Ez a keksz liszt nélkül készül, és a cukor is kihagyható. 
A hétvégén nagyon vágytam a Győri zabkeksz ízére, így rá google-tam  egy jó receptre, és a Fittzóna oldalán találtam ezt, de én egy kicsit át variáltam. Ő cukrot és csokit nem használt. Nekem meg mindkettőre szükségem volt :)  Első nap egy száraz, kemény kekszünk lesz, de következő napra vissza puhul.


Hozzávalók:
  • 500 g apró szemű zabpehely+a nyújtáshoz
  • 2 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás+1 a tetejére
  • 2 kávéskanál só
  • 10 dkg barna vagy gyümölcs cukor (ízlés szerint)
  • 10 dkg csokoládé 

Elkészítés:
(Ha nagy szemű a zabpehely, akkor daráljuk le.) A hozzávalókat egy tálban keverjük össze. A deszkát amin nyújtani fogunk, szórjuk meg zabpehellyel, és vizes nyújtófával nyújtsuk ki. Szaggatóval vagy pohár segítségével szúrjuk ki, és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ha csokival nem akarjuk megkenni a későbbiekben, akkor a tetejét kenjük be felvert tojással. Előmelegített sütőben 180-190 fokon süssük kb.18 percig. Tegyük rácsra hűlni, majd kenjük meg csokival, és hagyjuk megszáradni. Úgy is kell egy nap hogy vissza puhuljon.



Nincsenek megjegyzések: