2015. november 23., hétfő

Alma rózsa:

Most már nem csak kaphatunk, de mi lányok is adhatunk rózsát szerelmünknek vagy szeretteinknek. A pinteresten találtam a receptet, de a hétvégén láttam az egyik sütis újság címlapján is. Könnyen elkészíthető, nem kell hozzá sok hozzávaló. Nehezebb volt leírni, mint megcsinálni. Tettem fel egy olyan képet ahol,követni tudjátok a lépéseket. Tényleg nagyon egyszerű.
Szerintem egy csodás látvány a végeredmény, én nem tudok betelni vele :)
Hozzávalók:
  • 2 db nagy piros alma
  • 1/2 cs. leveles tészta(kb.30 dkg)
  • 2 ek. citromlé
  • darált dió
  • porcukor, fahéj
  • 4 ek. baracklekvár(én meggylekvárt használtam, kifogytam a barackból)

Elkészítés:
Forraljunk fel vizet, 2 ek. citromlével. Az almákat mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki. Az aljától kezdve nagyon vékonyan szeleteljük fel.
Azonnal dobjuk a citromos vízbe és kb. 1/2 percig forraljuk. A lényeg hogy csak annyira puhuljon, hogy hajlítható legyen. Én olyan leveles tésztát vettem hogy 6 db lap volt benne, ebből 3-at használtam el. Ezeket a lapokat hosszában, lisztezett deszkán nyújtsuk ki. A lekvárt 1 dl vízzel forraljuk össze, kenjük meg vele a lapokat vékonyan. Tegyük rá az almákat mindkét oldalon úgy, hogy kissé fedjék egymást és a tésztáról félig lelógjanak. Szórjuk meg darált dióval, porcukorral, és fahéjjal. A lapot középen, hosszában vágjuk ketté. Az alját hajtsuk rá az almákra és tekerjük fel.
Az almaszirmokat kicsit ki hajtogathatjuk, hogy még szebb legyen.Kész is a rózsa formánk. Tegyük kivajazott muffin formába. Előmelegített sütőben 190 fokon 40 percig süssük.
Vegyük ki a formából és várjuk meg  hogy kihűljön. Szórjuk meg enyhén porcukorral hogy még csinosabb legyen. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon tetszik :)






Nincsenek megjegyzések: