Ezt a receptet ma találtam ki (2015). Azon gondolkodtam hogy a Mézi szilikonos formámmal mit kezdjek, mit díszítsek vele. Aztán jött a joghurt torta gondolat, ami az egyik nagy kedvencem, de attól valami lágyabbat szerettem volna, valami krémesebbet. Az alapja hasonló, de mégis más. A kandírozott narancshéjat nagyon-nagyon szeretem, tavaly az volt a tetején, és nagyon finom lett. Idén, mindent össze-vissza vásároltam, na mi maradt le? Hát a narancshéj. Így jött az ötlet, hogy mandarin és gránátalma lesz a tetején. Nem csak guszta, de finom is lett.
Elkészítés:
A kekszet daráljuk le, keverjük össze az olvasztott vajjal és a fűszerrel. Nem kell összeállnia mint amikor sütemény alá keverjük, csak morzsás legyen. A joghurtot a narancshéjjal és 3 púpos ek. porcukorral kevertem, nem baj ha itt még édesebb, még jön hozzá a tejszín. A tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk a joghurthoz. A poharunk aljára osszuk szét a kekszmorzsa felét (a díszítéshez egy picit tegyünk félre), erre rétegezzük a krém felét, majd megint morzsa és krém. A tetejét egyenlőre csak a morzsával díszítsük, mehet a hűtőbe kb. 2 órára.
Amíg összeáll a pohárkrém, olvasszunk fel fél tábla csokit egy kevéske kókuszolajjal, majd tűzről lehúzva olvasszuk bele a maradék csokit,ezzel temperáljuk is(nem fog kifehéredni), így olvasszuk fel. Öntsük szilikon formába(kínai üzletben fillérekért lehet kapni), tegyük hűtőbe szilárdulásig. Vegyük ki a krémet, díszítsük.
4 pohárhoz
- kb. 1/2 csomag kakaós keksz
- 2 ek. mézeskalács fűszer (ízlés szerint)
- 2 ek. olvasztott margarin
- 250 g habtejszín
- 250 g joghurt
- porcukor (ízlés szerint)
- 1 narancs lereszelt héja
- kandírozott narancshéj vagy gránátalma, maanarin
- 1 tábla csokoládé
Elkészítés:
A kekszet daráljuk le, keverjük össze az olvasztott vajjal és a fűszerrel. Nem kell összeállnia mint amikor sütemény alá keverjük, csak morzsás legyen. A joghurtot a narancshéjjal és 3 púpos ek. porcukorral kevertem, nem baj ha itt még édesebb, még jön hozzá a tejszín. A tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk a joghurthoz. A poharunk aljára osszuk szét a kekszmorzsa felét (a díszítéshez egy picit tegyünk félre), erre rétegezzük a krém felét, majd megint morzsa és krém. A tetejét egyenlőre csak a morzsával díszítsük, mehet a hűtőbe kb. 2 órára.
Amíg összeáll a pohárkrém, olvasszunk fel fél tábla csokit egy kevéske kókuszolajjal, majd tűzről lehúzva olvasszuk bele a maradék csokit,ezzel temperáljuk is(nem fog kifehéredni), így olvasszuk fel. Öntsük szilikon formába(kínai üzletben fillérekért lehet kapni), tegyük hűtőbe szilárdulásig. Vegyük ki a krémet, díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése