2015. november 4., szerda

Házi bonbon:

Teljesen megszállottja lettem a bon-bon készítésnek. Az oreo golyók tehetnek róla, ott jött rám az őrület,amikor azokat készítettem A bon-bon készítésnek csak a fantáziánk szab határt. Bármit rejthetünk a közepébe, csak szilikon formára van szükség hozzá. A golyókhoz meg csak két kézre :) 
Most egy saját variációt mutatok meg, ami kekszes-narancsos, és nagyon jól sikerült, amit anyukám nem kettesével, hanem hármasával falt :), de készülök zserbóssal is, meg fehér csokis-konyakos meggyessel, ferrero-sal, és toffifiee-val is, de egyszerre nem tudok ennyi mindent megmutatni, így is igen csak meghíztam az utóbbi időben. De majd igyekszem :)

Hozzávalók:
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 1 tábla tej vagy étcsokoládé
  • 1 zacskó kakaós keksz
  • 1 doboz natúr krémsajt
  • fél doboz kandírozott narancshéj
  • csoki csepp
a szélén a kagylókat nem töltöttem meg, az kétféle csoki, csak a közepén a nagyobbak töltöttek
Elkészítés:
Ehhez a mennyiséghez 2 szilikon  formára lesz szükség.
A csokikat olvasszuk fel külön-külön, vízgőz felett. Először a fehér csokit osszuk szét a formákban, tegyük fagyasztóba kb. 10 percre. Közben daráljuk le a kekszet, keverjük össze a krémsajttal, a narancshéjjal és a csoki cseppekkel. Formáljunk belőle golyókat. A fehér csoki rétegre öntsünk egy kevés tej vagy étcsokit, mehet a fagyasztóba 5 percre. Próbáljuk beleigazítani a formánkhoz a tölteléket, hogy ne lógjon majd túl a formán még a ráöntött maradék csoki. Öntsük fel a csokival és sima hűtőben hagyjuk megdermedni.

Ha nincs formánk és csak golyókat készítünk, sokkal egyszerűbb a dolog. Gyúrjuk össze a tölteléket és mártsuk olvasztott csokoládéba és tegyük sütőpapírra, arról majd szépen le lehet szedni a csokit.. Dermedés után díszítsük.



Nincsenek megjegyzések: