Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg darált dió
- 1 ek. kakaópor (elhagyható)
- lekvár
- 1 tábla csokoládé
A tojás és a margarin kivételével a tészta hozzávalóit keverjük össze, utána adjuk hozzá a tojást és a margarint. Alaposan gyúrjuk össze. Osszuk ketté és az egyik felébe dolgozzunk bele kakaóport. Ezt a lépést ki lehet hagyni, de így sokkal szebb, szerintem. Csomagoljuk a gombócokat fóliába és tegyük 1 órára hűtőbe. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, szúrjunk korongokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 7-8 percig.
Hagyjuk teljesen kihűlni, nem baj ha ha kemény lesz, másnapra felpuhul. Mártsuk olvasztott csokoládéba, díszítsük, tegyük vissza a sütőpapírra és hagyjuk hogy a csoki megszilárduljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése