2015. december 18., péntek

Ishler:


Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg darált dió
  • 1 ek. kakaópor (elhagyható)
  • lekvár 
  • 1 tábla csokoládé
Elkészítés:
A tojás és a margarin kivételével a  tészta hozzávalóit keverjük össze, utána adjuk hozzá a tojást és a margarint. Alaposan gyúrjuk össze. Osszuk ketté és az egyik felébe dolgozzunk bele kakaóport. Ezt a lépést ki lehet hagyni, de így sokkal szebb, szerintem. Csomagoljuk a gombócokat fóliába és tegyük 1 órára hűtőbe. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, szúrjunk korongokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 7-8 percig.
Hagyjuk teljesen kihűlni, nem baj ha ha kemény lesz, másnapra felpuhul. Mártsuk olvasztott csokoládéba, díszítsük, tegyük vissza a sütőpapírra és hagyjuk hogy a csoki megszilárduljon.

Nincsenek megjegyzések: