2015. december 17., csütörtök

Tejkaramella:

Imádom a tejkaramellát!!! A selymes ízét, ahogy szét olvad a számban. Imádom :)
Ez egy nagyon bevált recept, csak ajánlani tudom.


  • 15 dkg vaj (nem margarin)
  • 20 dkg barna cukor
  • 170 ml tejszín
  • 1 kis darab vaníliarúd
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 csipet só
Elkészítés:
A fehér csoki kivételével az összes hozzávalót, kis lángon összemelegítjük és 30 percen keresztül, sűrű kevergetés mellett rotyogtatjuk. Fontos betartani a 30 percet, mert nem fog összeállni. A tűzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd tördeljük bele a csokit és addig keverjük amíg el nem olvad. Béleljünk ki egy 10×20 cm-s formát sütőpapírral, öntsük bele a karamellt és tegyük 1 teljes éjszakára a hűtőbe. Másnap szeleteljük fel és már élvezhetjük is ezt a csodás karamellát.

Nincsenek megjegyzések: