2016. január 24., vasárnap

10 perces bögrés pizza:

Olyan régóta keresem a legjobb pizza tészta receptet. Nagyon sokat kipróbáltam, és soha nem voltam megelégedve az eredménnyel. De most megtaláltam Rupáner konyhája -n a tökéletes receptet. Nagyon egyszerű, nem kell dagasztani, keleszteni, 10 perc alatt össze lehet állítani a tésztát, és ebből a 10 percből 5 perc a pihentetés. Már többször is elkészítettem azóta, hogy ráleltem erre a kincsre. Könnyű laza tésztája lesz, a feltét a fantáziánkra van bízva. Én most megtöltöttem a szélét virslivel, a közepére sonkát és brokkolit tettem, paradicsomos alapon. Holnap a csirkés-barbecu-s feltéttel mutatom meg.
Hozzávalók:
  • 2 bögre liszt
  • 2/3 meleg bögre víz
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. porélesztő
  • fokhagymapor (fantasztikus ízt ad a tésztának)
  • oregano (elhagyható)

Elkészítés:
A meleg vízben oldjuk fel a cukrot és az élesztőt. Utána keverjük el az összes többi hozzávalóval, és kézzel gyúrjuk össze, ha szükséges adjunk hozzá még egy kis lisztet. Hagyjuk állni 5 percig, nyújtsuk ki. Én ennél a pontnál körbe raktam virslivel, a szélét ráhajtottam, és kb. 1,5 cm-ként bevagdostam és kiforgattam a virslis tésztát. A közepét pakoljuk meg finomságokkal, sajttal és toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe, süssük készre (kb.15-20 perc).

Nincsenek megjegyzések: