Ez egy nagyon sokszor elkészített recept, amit citromhabnál találtam. Csináltam már barackost, almást, nektarint összekevertem bogyós gyümölcsökkel, és persze meggyest, de ebben a cuki mini formában most először. Mint mindig, most is óriási sikere volt. Az igazi siker, amikor anyukám vagy anyós elkéri a receptet. Most is így volt :)))
A hozzávalók, 8 db mini pitére vagy 1 egész pitére elegendő.
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a meggyet a cukorral felforraljuk, és további 10 percig lassú tűzön, kevergetve főzzük. Ha befőttből készítjük, elég csak felforralni. A pudingport a vízben elkeverjük, és besűrítjük vele a meggyet. Langyosra hűtjük.
A tésztából egy kisebb darabot félre teszünk a rácsozáshoz, a többit kinyújtjuk. Egy nagyobb szájú müzlis tálkával köröket szaggattam, ez pont jó méret volt a muffin formába. Bele igazítottam és bele kanalaztam a meggyet. A maradék tésztából csíkokat vágtam a pizzavágóval, és előre elkészítettem a rácsozást, amit egy bögrével szaggattam ki, és így helyeztem a forma tetejére. A rácsokat lekenjük tojással, és 190 fokon, 30-35 percig sütjük. Hagyjuk hűlni a formában, ha már langyos egy tompa kés segítségével emeljük ki.
Ha langyosan esszük, akkor csodásan folyós még a közepe, ha már kihűl, utána szépen összeáll a pudingportól.
A hozzávalók, 8 db mini pitére vagy 1 egész pitére elegendő.
a tésztához:
- 37 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj vagy margarin
- 9 dkg cukor
- 1 tojás
- reszelt citrom vagy narancshéj
a töltelékhez:
- 1 kg magozott meggy
- 16 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 dl víz
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a meggyet a cukorral felforraljuk, és további 10 percig lassú tűzön, kevergetve főzzük. Ha befőttből készítjük, elég csak felforralni. A pudingport a vízben elkeverjük, és besűrítjük vele a meggyet. Langyosra hűtjük.
A tésztából egy kisebb darabot félre teszünk a rácsozáshoz, a többit kinyújtjuk. Egy nagyobb szájú müzlis tálkával köröket szaggattam, ez pont jó méret volt a muffin formába. Bele igazítottam és bele kanalaztam a meggyet. A maradék tésztából csíkokat vágtam a pizzavágóval, és előre elkészítettem a rácsozást, amit egy bögrével szaggattam ki, és így helyeztem a forma tetejére. A rácsokat lekenjük tojással, és 190 fokon, 30-35 percig sütjük. Hagyjuk hűlni a formában, ha már langyos egy tompa kés segítségével emeljük ki.
Ha langyosan esszük, akkor csodásan folyós még a közepe, ha már kihűl, utána szépen összeáll a pudingportól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése